Sukuseuran vuosikokous Kotkassa 2016
Kuvat ja tekstit Eero Laitinen


Merikeskus Vellamon pihalla tulijat otti vastaan Ulkokallan majakkatornin 145-vuotias huippu, joka oli sijoitettu merikeskuksen liikenneympyrään.


Vellamo on Suomen kansallinen merimuseo. Sen venehallissa esitellään erilaisia huvi- ja kilpaveneitä.


Opas Viivi Alajuuma esitteli asiantuntevasti Merikeskuksen toimintaa ja sen mielenkiintoisia näyttelyesineitä sukukokouksen osanottajille.


Lattiaan liimattu kartta maailman kauppareiteistä osoitti, kuinka koko maailma on ollut avoinna Kotkan satamasta lähteneille laivoille.


Vellamon päänäyttely on nimeltään POHJANTÄHTI, ETELÄN RISTI. Nämä taivaanmerkit tulivat merenkulkijoillle tutuiksi jo silloin, kun "laivat olivat puuta ja miehet rautaa".


Jäänmurtajien pienoismallit muistuttivat museokävijää siitä, kuinka tärkeää Suomelle on ollut päästä maailmalle talven jäissäkin Kotkasta ja muista satamista.


Keisarinnan kiesit ehtivät olla Itämeren pohjassa yli 250 vuotta kalojen ihmeteltävänä, ennen kuin ne nostettiin ylös - ihmisten ihmeteltäväksi.


Merimuseon jälkeen ja ennen varsinaista sukukokousta oli jo aika tutustua myös Vellamon ravintolamaailman houkutuksiin.


Television keväisessä musiikkikilpailussa (UMK 2016) kansalliseen julkisuuteen ponnahtanut nuori kotkalaismuusikko Stella Christine esitti sukukokouksessa kolme laulua.


Ensimmäinen, hyvin tunteellinen laulu oli omistettu muutamaa viikkoa aiemmin kuolleen läheisen sukulaisen muistolle.


Erkki-ukki oli onnessaan, kun tyttärentytär Stellalle sopi tulla esiintymään sukukokouksen osanottajille...


Sukuseuran pitkäaikainen tilintarkastaja Erkki Laitinen Vantaalta kertoi läsnäolijoille sukuseuran tileistä ja tilintarkastuksesta.


Sukuseuran pitkäaikaisen sihteerin, mäntyharjulaisen Leena Hellberg-Tiilikaisen kynästä on lähtenyt pöytäkirja jos toinenkin. Vieressä tilanteita tarkkailee aviomies Pekka.


Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittu Markku Kiviniemi Helsingistä veti kokouksen läpi vuosikausien rutiinilla.


Vuosikokouksen päätteeksi valittiin sukuseuralle uusi johtokunta, johon tuli kaksi uutta (vara)jäsentä.


Sukukokouksen päätöskahveilla riitti iloista puheensorinaa ja kokemusten vaihtoa.


Kahvipöydän ääressä oli oiva tilaisuus ihailla kännykästä nuorimpien sukulaisten kuvia - tai vaikkapa katsella uusia kuvauskohteita pöydän toiselta puolen.


Sukutuotevastaava Risto S. Tiilikaisen myhäilystä ei ollut tulla loppua kokouksen jälkeen, kun sukutuotekaulaliinat kävivät vielä ulkonakin kaupaksi niin hyvin että koko mukana ollut varasto pääsi loppumaan.


Näkemiin, Kotka ja Merikeskus Vellamo!


Kotisivutoimittajan lisäys kuvagalleriaan: Kuvassa seuran hovikuvaajana ja kuvatekstien laatijana toiminut Eero Laitinen. Kamera ei näy kuvassa, mutta salamalaite kylläkin.
Eeron valokuvaus aktiviteettia kuvaa hyvin se, kun Outi-tyttäreni oli n. kolmevuotias, kertoi hän Laitisilla käynnin jälkeen "Epolla välähtää"